آزمون CAE یا آزمون زبان انگلیسی سطح پیشرفته مخفف عبارت Certificate in Advanced English میباشد که توسط دانشگاه کمبریج برگزار میگردد. این آزمون در دستهی آزمونهای بینالمللی زبان انگلیسی است که توسط بخش آزمایش و ارزیابی زبانی دانشگاه کمبریج (ESOL) طراحی و برگزار میشود.
مدرک آزمون CAE قابل قبول اغلب دانشگاههای داخلی و خارجی، شرکتهای بینالمللی و ادارهی مهاجرت میباشد. به این دلیل که این آزمون توسط دانشگاه کمبریج که در دنیا شهرت دارد، و بر اساس استانداردهای جهانی برگزار میگردد.
همچنین این آزمون به دو صورت کاغذی و الکترونیکی در مراکز مختلف برگزار میگردد که در اصل آزمون تفاوتی وجود ندارد. تنها تفاوت این دو آزمون مربوط به بخش شنیداری است که در نسخهی کاغذی از طریق بلندگو و در نسخهی الکترونیکی از طریق هدفون پخش میشود.
داوطلبانی که دانش زبان انگلیسی آنها در سطوح پیشرفته C1یا بالاتر است، میتوانند در این آزمون شرکت کنند. تمامی افراد بالای ۱۸ سال و افراد کمتر از ۱۸ سال (با اجازهی کتبی) مجاز به شرکت در آزمون CAE هستند.افرادی که قصد دریافت ویزای تحصیلی کشورهای انگلیسیزبان را دارند، میتوانند پس از اینکه از قابل قبول بودن مدرک CAE توسط دانشگاه مقصد اطمینان حاصل کردند، در این آزمون ثبتنام و شرکت نمایند. همچنین اگر قصد دارید در شرکتی بینالمللی مشغول به کار شوید، میتوانید مدرک CAE را به عنوان مدرک زبان انگلیسی خود ارائه دهید.
این آزمون در ۲۸۰۰ مرکز در ۱۳۰ کشور دنیا برگزار میشود. اما در حال حاضر در کشور ایران برگزار نمیگردد. اگر قصد شرکت در آزمون CAE را دارید و در کشور ایران ساکن هستید، میتوانید به کشورهای همسایه نظیر ارمنستان، آذربایجان، ترکیه، عراق، امارات و... برای شرکت در آزمون مراجعه نمایید.
آزمون CAE از ۴ بخش Reading، Listening، Speaking و Writing تشکیل شده که هر یک دارای تعداد سوالات و ویژگیهای مخصوص به خود بوده و جزئیات آنها به صورت زیر است:
مهارت شنیداری Reading :
بخش ریدینگ آزمون C1 Advanced در کل شامل ۲ قسمت درک مطلب و کاربرد زبان انگلیسی (Reading and Use of English) میشود. بخش درک مطلب در مجموع از ۸ قسمت مختلف در قالب ۵۶ سوال تشکیل شده که برای پاسخ به آنها ۹۰ دقیقه زمان در اختیار شما قرار میگیرد. با انجام قسمت Reading میتوان متوجه شد که آیا داوطلبان میتوانند به آسانی و بدون هیچ مشکلی متون مختلف زبان انگلیسی (بخشی از روزنامه، رمان، مقاله، مجله و ...) را درک کنند یا خیر. در قسمت Use of English نیز میزان تسلط شما به گرامر و لغات زبان انگلیسی مورد سنجش قرار میگیرد. متون این بخش در مجموع شامل ۳،۰۰۰ تا ۳،۵۰۰ کلمه میشود. شود.
چگونه خود را برای بخش ریدینگ آزمون CAE آماده کنیم؟
با استفاده از تکنیکهای زیر میتوانید نمره خوبی در بخش ریدینگ بدست آورید:
· به تمرین واژگان، اصطلاحات، کالوکیشنها، افعال عبارتی، متدرادفها و متضادها و سایر موارد مشابه بپردازید.
· گرامر زبان انگلیسی خود را تقویت کنید.
· به مطالعه متون پیشرفته پرداخته و جزئیات آنها را مورد تجزیهوتحلیل قرار دهید.
· رویکردها و دیدگاههای ارائهشده در متون مختلف را با هم مقایسه کنید.
· با ساختار جملات در زبان انگلیسی آشنا شوید.
مهارت نوشتن Writing :
مدت زمان پاسخگویی به سوالات این بخش: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه
موارد امتحانی این بخش: ۲ نوع رایتینگ
هدف این بخش از آزمون: داوطلبان در این بخش با نوشتن دو متن متفاوت از نوع مقاله (essay)، گزارش، ایمیل و یا خلاصهای از یک متن، میزان توانایی خود را در نوشتن متن به زبان انگلیسی اثبات میکنند.
در سوالات نوشتاری آزمون CAE، یک سوال اجباری بوده و باید در نوشتهی خود دربارهی صورت سوالی که مطرح میشود، با رعایت اصول نگارش، توضیح دهید.
سوال دوم به انتخاب داوطلب از بین ۳ گزینهی مطرح شده میباشد. در اغلب موارد برای سوال دوم اطلاعاتی به داوطلبان داده میشود تا برای نوشتن متن خود از آنها استفاده کنند. توجه داشته باشید که هر یک از نوشتهها باید بین ۲۲۰ تا ۲۶۰ کلمه باشد. برای موفقیت در این بخش لازم است داوطلبان از مطالعهی متنها و مقالات مختلف علمی و عمومی غافل نشوند.
مهارت شنیداری Listening :
مدت زمان پاسخگویی به سوالات این بخش: حدود ۴۰ دقیقه
موارد امتحانی این بخش: ۳۰ سوال در ۴ قسمت
هدف این بخش از آزمون: در این قسمت سنجش توانایی داوطلبان در پیگیری و درک مونولوگها، مکالمات، مصاحبهها، بحث و گفتمان و اخبار، مد نظر طراحان سوال است. پس از پخش مکالمات از طریق بلندگو یا هدفون، به شما زمان داده میشود تا به سوالاتی پیرامون نکات اصلی مکالمه، نظر، نگرش، هدف و احساس گوینده پاسخ دهید.
اگر قصد کسب موفیقیت در بخش شنیداری آزمون زبان را دارید، لازم است مهارت شنیداری خود را از راههای مختلف مانند گوش کردن به اخبار، رادیو و موسیقی به زبان انگلیسی تقویت نمایید.
مهارت صحبت کردن Speaking :
مدت زمان پاسخگویی به سوالات این بخش: ۱۵ دقیقه برای دو داوطلب و ۲۳ دقیقه برای داوطلبان در گروههای سه نفره
موارد امتحانی این بخش: ۴ قسمت
هدف این بخش از آزمون: در این بخش باید به ممتحنها نشان دهید که میتوانید با سوال پرسیدن و پاسخ دادن به سوالات مختلف در یک مکالمه شرکت کرده و با افراد مختلف ارتباط برقرار نمایید.
آزمون اسپیکینگ معمولاً به صورت رو در رو با یک یا دو داوطلب دیگر و در حضور دو ممتحن انجام میشود. یکی از ممتحنین به صورت آنلاین یا حضوری با شما صحبت میکند و از شما سوالاتی میپرسد که باید دربارهی آنها صحبت کنید. ممتحن دیگر تنها به صحبتهای داوطلبین گوش میدهد. این مورد باعث میشود آزمون اسپیکینگ کاملاً عادلانه و منطقی پیش برود.
برای تقویت مهارت اسپیکینگ زبان انگلیسی خود لازم است از قبل تمرین داشته باشید. تمریناتی مانند ابراز عقیده، مقایسه و توصیف چیزی، دادن اطلاعات در مورد خود و دیگران، تبادل نظر درباره موضوعات مختلف، بیان و توجیه نظرات، اعلام موافقت یا مخالفت درباره موضوعی، پیشنهاد و حدس و گمان دربارهی هرچیزی، برای تقویت مهارت صحبت کردن موثر خواهد بود. سوالات این بخش نیز از این دسته موضوعات خارج نمیباشند. پس تمرین صحبت کردن با فردی دیگر برای این بخش مهمترین تمرین برای شما خواهد بود.
مجموعه کتابهای Ready for CAE انتشارات Macmillan برای داوطلبان آزمون CAE نوشته و ارائه میشود. این مجموعه شامل کتاب آموزش (Course book)، کتاب کار (Workbook) و کتاب معلم (Teacher’s Book) است. کتاب آموزش از این مجموعه، شامل ۱۴ درس میباشد که هر درس به صورت موضوعی دستهبندی شده است. در هر درس داوطلبان با تمریناتی برای تقویت هر ۴ مهارت خود مواجه میشوند.
در این کتاب یک نمای کلی از آزمون CAE برای کمک به آمادهسازی داوطلبان برای جنبههای مختلف آزمون پیشرفته گنجانده شده است. یکی از نقاط تمایز این کتاب بخشی به نامUse of English است که به نحوهی ساخت اغلب واژگان میپردازد. همچنین در هر درس نکاتی مربوط به نحوهی نگارش صحیح و آموزش دستور زبان انگلیسی به مخاطبان آموزش داده میشود.
مقالهنویس : زهره فصیحی رامندی