GRE مخفف عبارتGraduate Records Examination است که برای پذیرش در مقطع تحصیلات تکمیلی و دانشکدههای کسبوکار از آن استفاده میشود. این آزمون که در سال ۱۹۳۶ توسط بنیاد کارنگی برای پیشرفت آموزش معرفی شد، اکنون زیر نظر موسسه ETS برگزار میشود. امتحان GRE دو نوع آزمون GRE General و GRE Subject دارد که هر یک از آنها دارای ویژگیهای متفاوتی هستند.
آزمون GRE Subject نسبت به GRE General عمومیت کمتری دارد و در بیشتر مواقع تنها لازم است در آزمون جی آر ای جنرال شرکت کنید. با توجه به تاثیر نمره GRE در اپلای، اگر قصد ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکترا را داشته باشید معمولا نیاز به شرکت در این آزمون دارید.
آزمون GRE به صورت آنلاین نیز برگزار میشود و تحت عنوان آزمون GRE آنلاین یا GRE at Home شناخته میشود. این نسخه از آزمون برای داوطلبانی طراحی شده است که نمیتوانند به مراکز آزمون دسترسی داشته باشند. GRE آنلاین از لحاظ محتوا و ساختار هیچ تفاوتی با نسخه حضوری ندارد. داوطلبان باید در محیطی آرام و از طریق یک نرمافزار ویژه، با نظارت یک ناظر مجازی، امتحان بدهند. برای شرکت در این آزمون، دسترسی به کامپیوتری با وبکم، اینترنت پایدار و شرایط مناسب محیطی الزامی است.
نکته قابل توجه اینکه افرادی که قصد ادامه تحصیل در رشته های حقوق و پزشکی را دارند، از گذراندن این آزمون معاف هستند و باید به ترتیب آزمونهای LSAT و MCAT را بگذرانند. اما دانشجویان سایر رشته ها (به خصوص رشتههای فنی و مهندسی) که قصد تحصیل در دانشگاه های آمریکای شمالی را دارند، ملزم هستند که نمره GRE خود را به دانشگاه مقصد ارائه دهند. مدارس و دپارتمان های کسب و کار نیز که در گذشته میل چندانی به پذیرش GRE نداشتند، کاهش شدیدی داشته و در حال حاضر می توان بیان کرد که این دانشکده ها نیز ارائه مدرک GRE را معتبر و لازم تلقی می کنند.
آزمون اصلی که اساسا آن را به عنوان GRE میشناسیم، در واقع GRE General است که هر هفته در موسسات گوناگون و شهرهای مختلف ایران به صورت منظم و کامپیوتری برگزار میشود.
آزمون GRE General کتبی شامل سه بخش میباشد:
1. Quantitative (استدلال کمی و ریاضیات )
2 . Verbal (استدلال کیفی و درک زبانی )
3 . Analytical Writing (بخش نوشتاری تحلیلی )
· بخش ریاضیات این آزمون از سوالات جبر، هندسه، تجزیه و تحلیل داده ها و حل مسائل تشکیل شده است. سوالات این قسمت نسبتا ساده و چیزی بیش از کتابهای دبیرستان نیست. شاید یک دانش آموز خوب سوم راهنمایی هم بتواند به راحتی به سوالات آن پاسخ دهد. نمره این بخش از 130 تا 170 می باشد و معمولا اکثر افرادی که در این آزمون شرکت می کنند، نمره قابل ثبولی از این بخش کسب میکنند.
· این قسمت همان بخشی است که دانشجویان آن را به عنوان تست زبان میشناسند و در واقع تواناییهای تحلیل زبانی فرد را مورد سنجش قرار میدهد. این بخش مجموعهای از سوالات جایخالی با عنوانهای Text Completion و Sentence Equivalence و همچنین بخش درک مطلب یا Reading Comprehension را شامل میشود.
· در این قسمت از فرد خواسته می شود تا در موضوعاتی مشخص مطالبی را نوشته و به استدلال بپردازند. این قسمت از دو بخش تشکیل شده که در بخش اول یعنی بخش Issue معادل 45 دقیقه و در بخش دوم یعنی بخش Argument معادل 30 دقیقه زمان به داوطلب داده می شود تا انشای مورد نظر خود را به نگارش در آورد.
· انشای بخش Issue از قسمت رایتینگ تافل و آیلتس دشوارتر بوده و متقاضی بایستی از میان موضوعات داده شده یکی را انتخاب و شروع به نوشتن کند. فرد بایستی حداکثر توانایی خود در حوزه های گرامر، واژگان و … را به کار گیرد تا بتواند نمره قابل قبولی را به دست آورد. نمرات این بخش از 0 تا 6 بوده و نمره 4 یک نمره بسیار خوب تلقی خواهد شد.
· در بخش Argument نیز داوطلب بایستی متنی را که به ظاهر منطقی و معقول می آید را به دقت خوانده و سپس با یافتن اشکالات مختلف موجود در آن، اقدام به اصلاح متن نماید.
مدرکGRE یک گواهی است که پس از شرکت در آزمون GRE و کسب نمره قابل قبول دریافت میشود. این مدرک بهعنوان معیاری برای ارزیابی تواناییهای تحصیلی در زمینههای استدلال کلامی، ریاضی و نگارش تحلیلی متقاضیان در پذیرش تحصیلات تکمیلی مورد استفاده قرار میگیرد. پذیرش در دانشگاهها با مدرک GRE از مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا، بهویژه در دانشگاههای آمریکای شمالی بسیار اتفاق میافتد.
مقالهنویس : زهره فصیحی رامندی